Autorizatie de mediu pentru atelier de croitorie

Tot explorez posibilitatea de a deschide un atelier de productie pentru rochiile mele. Atelier de productie suna poate prea pompos. Am nevoie de un spatiu unde sa pot pune o masa mare de scos si facut tipare, doua trei masini de cusut la care sa lucreze doua femei, sa coasa rochii.

M-am interesat sa vad de ce as avea nevoie pentru a fi in legalitate. Cineva mi-a spus ca as avea nevoie de o autorizatie de mediu pentru ca industria producatoare de imbracaminte ar fi trecuta prin codul CAEN ca fiind obligatoriu sa ceara autorizatie. Logica este ca ar ramane deseuri textile si o parte din ele nu sunt biodegradabile. Mi s-a parut ciudat si dubios. Ce treaba are asta cu autorizarea?

Am cautat sa vad daca este asa si m-am panicat, intr-adevar sunt trecute:

  • fabricarea de articole confectionate din textile (cu exceptia lenjeriei de corp)
  • fabricarea altor articole de imbracaminte (cu exceptia lenjeriei de corp)

Pentru ca tot mi se parea ilogic am apelat la o firma de consultanta de mediu, unde am o relatie, la Green Environment Support SRL, care stiam ca se pricep. Noroc ca ei m-au lamurit ca nu am nevoie de nici o autorizatie de mediu. Este adevarat ca pentru activitatile mentionate se cere autorizarea, dar numai de la 50 de masini in sus. Deci, pe moment am scapat fara autorizatie si a scapat si mediu, pentru ca pana la 50 de masini mai am mult de tras.

Cei de Green Environment Support mi-au mai spus ca daca as fi avut nevoie de autorizatie as fi platit mai mult, pentru ca de cateva luni s-au scumpit tarifele si probabil ar fi putut sa ma coste oricat intre 1500 si 6000 RON. O caruta de bani. De banii astia as fi putut sa fac o multime de rochii de seara sau cateva rochii de mireasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*